ÇevreGündemManşet

“DENİZ DİBİ TEMİZLİĞİ KAMPANYASI” BAŞLIYOR

deniz dibi temizligi kampanyasi (4)Bodrum Belediyesi tarafından “Denize En Çok Mavi Yakışır” sloganıyla düzenlenen Bodrum Deniz Dibi Temizlik Kampanyası’nın ikincisi 17 Şubat’ta Mazı’dan başlıyor.

Geçtiğimiz yıl mart ayında başlayan ve Bodrum yarımadası genelindeki tüm koylarda gerçekleşen deniz dibi temizlik çalışmaları, bu yıl şubat ayında, Bodrum’un Mazı Koyu’ndan başlayacak. Bodrum Belediyesi tarafından hazırlanan “Bodrum Deniz Dibi Temizlik Kampanyası” kapsamında etkinlik komitesi bir araya gelerek hazırlıkları değerlendirdi. Toplantıda etkinlik süresince personel tarafından yapılacak işler, detaylarıyla birlikte dalış noktaları, bu noktalarda yapılacak olan etkinlikler ve görevlendirmeler üzerinde değerlendirmelerde bulunuldu.

Kampanya ile ilgili görüş ve önerilerin de iletilerek tartışıldığı toplantıda ayrıca geçtiğimiz yılki deniz dibi temizliği etkinliğinden edinilen görüntülerle hazırlanmış tanıtım videosu izlendi.

Kampanya süresince belediye personeli, gönüllü vatandaşlarla birlikte kıyıları temizleyecek. Deniz dibi temizliğini ise Bodrum Belediyesi’nin dalış ekibinde görevli 11 dalgıç üstlenecek. Çalışmalar sırasında limanda, 2 tekne görev yapacak ve atıklar için de bölgede kamyon ile traktör bulundurulacak. Bodrum Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Özel Kalem Müdürlüğü Kalite Yönetim Sistem Koordinatörlüğü, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünün işbirliğiyle hayata geçirilecek kampanya sayesinde, denizlerin ve kıyıların atıklardan büyük oranda arındırılması ve çevre bilincinin daha da geliştirilmesi hedefleniyor.

Bodrum’un Mazı Mahallesi’nde, 17 Şubat Çarşamba günü saat 10.00’da başlayacak olan “Bodrum Deniz Dibi Temizlik Kampanyası” etkinlik programı şöyle:

Mazı – 17 Şubat, Güvercinlik  – 24 Şubat, Yalıçiftlik – 02 Mart, Gümbet – 09 Mart, Bitez – 16 Mart, Ortakent – 23 Mart, Akyarlar – 30 Mart, Turgutreis – 06 Nisan, Kadıkalesi – 13 Nisan, Gümüşlük – 20 Nisan, Yalıkavak – 27 Nisan, Gündoğan – 04 Mayıs, Türkbükü – 11 Mayıs, Gölköy – 18 Mayıs, Torba – 25 Mayıs, Kumbahçe – 08 Haziran.

Tüm etkinlikler hafta içi çarşamba günleri saat 10.00’da başlayacak.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu