AsayişGündemHayatManşet

GÖÇMENLERE HADİS’Lİ UYARI

Bodrum-Göçmenlee broşürlü uyarıBodrum ‘dan yasa dışı yollarla Yunanistan’ın Kos Adasına gitmek isteyen Suriyeli sığınmacıklara Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından “Umuda değil, ölüme yolculuk yapmayın” yazılı bilgilendirme broşürü dağıtıldı.

Yunan adalarına yakın olduğu için tercih edilen Bodrum’da, onlarca kişinin ölümüyle sonuçlanan düzensiz göç hareketlerinin önüne geçmek için tedbirlerini arttırarak sürdürüyor. Göçmenleri bilinçlendirmek için broşür bastıran Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri önceki gün yakalanan ve il dışındaki kamplara gönderilen 100 Suriyeli sığınmacıya bilgilendirme broşürü dağıttı.

Toplum destekli Polislik Büro Amirliği tarafından “Umuda değil, ölüme yolculuk yapmayın” yazılı bilgilendirme broşürü Emniyet Müdürlüğü bahçesinde sığınmacılara verildi. Türkçe, İngilizce ve Arapça “Deniz sizin için ölümdür” gibi uyarıcı yazılar içeren broşürde Aylan bebek ve kıyıya vuran bazı göçmenlerin cansız bedenlerinin olduğu fotoğraflarında bulunduğu broşürler sığınmacılar tarafından dikkatle incelendi ve okundu. Sığınmacılara dağıtılan broşürde, Veda Hutbesinden; “Canlarınız sizin için mukaddestir” ibaresi ile bir Hadis-i Şerif de kullanıldı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu