ÇevreGündemManşet

KÖPEKLERİN ARASINDA KALDI

haluk ortaçKöpek kavgasının arasında kalan Bodrum TEMA Vakfı Gönüllüsü Haluk Ortaç’ın yaşadıkları bir işyerinin güvenlik kamerası tarafından kayıt edildi.

İlçeye bağlı Gündoğan Mahallesinde köpeği ile dolaşmaya çıkan Bodrum TEMA Vakfı Gönüllüsü Haluk Ortaç’ın köpeği, sokak köpeklerinin saldırısına uğradı. Bir köpek ile kavgaya tutuşan ve tasmasından kurtulan köpeğini kavgadan ayırmak isteyen Ortaç tasmaya takılarak yerlerde sürüklendi.

Dışarıda başlayıp çevredeki bir kafenin içinde devam eden köpek kavgası ve vatandaşın zorlu anları işyerinin güvenlik kamerası tarafından kayıt edildi. Kafede oturanlarında yardımcı olmaya çalıştığı o anlarda köpeklerden biri onları ayırmaya çalışan vatandaşı ısırdı.

Güçlükle ayrılan hayvanlar sokak köpeği olay yerinden uzaklaştırılırken sahibi tarafından kurtarılmak istenen “Dost” isimli golden cinsi köpek ise güçlükle sakinleştirildi.

Yaşadığı anları gazetecilerle paylaşan Haluk Ortaç şunları söyledi:
“Bir boğuşma oldu, yere kapaklandım. Köpeklerimizi koruyalım, onlara bir zarar gelmesin diye bize zarar geldi. Ucuz atlattık, daha ağır olabilirdi ama ucuz atlatılmış bir şey bu. Elimizden geldiği kadar bu tür hayvanları biliyoruz onları beslemeye çalışıyoruz, sahipleniyoruz ama sayıları o kadar fazla ki artık başa çıkmak çok zor oluyor. Başa çıkamadığımızın bir göstergesi zaten bu görüntüler. Sonuçta o başa çıkamadığımızdan hakim olamadığımızdan dolayı işte gelinen durum ve çözümsüzlük. Buna başta yerel yönetimler olmak üzere çözüm bulmak zorundayız” dedi.

Ortaç, sokak hayvanlarının büyük bir bölümünün yaz tatiline gelenlerin dönüşlerinde geride bıraktıkları hayvanlardan oluştuğunu ifade etti.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu